Ου τόπος!

«Δεν υπάρχει δρόμος να σταθείς, σοκάκι να περάσεις» κάπως έτσι κατάντησε τον τόπο μας το σύστημα εξουσίας.

Όσο δε για τη ματιά μας, που να την ακουμπήσεις και που να τη ξεκουράσεις.

Στα τηλεοπτικά μας κανάλια μήπως; Μα αυτοί που τα ελέγχουν βάλθηκαν να μας αποτρελάνουν τελείως.

ΝΕΤ  και τηλεόραση Σκάι (και τα άλλα δεν πάνε πίσω) βάλθηκαν να μας πείσουν τελευταία (τέτοιες εντολές ως φαίνεται έλαβαν) ότι κακώς- κάκιστα, έκαναν οι πρόγονοι μας εκείνη τη ριμάδα την επανάσταση.

Τι τη θέλαμε την επανάσταση μωρέ, αφού οι προστάτες μας οι οθωμανοί –πασάδες, σουλτάνοι και λοιποί -ήταν τόσο φιλικοί, τόσο μεγαλόκαρδοι, τόσο πονόψυχοι, τόσο δημοκρατικοί απέναντι μας !!!

Έτσι λοιπόν τι μένει; ο νέο-οθωμανισμός  για να μας σώσει, τώρα ιδιαίτερα που έχουμε τα μαύρο μας το χάλι και η κραταιά τουρκία βαδίζει το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης!

Ναι αυτά μας έδειχνε η ακριβοπληρωμένη περσόνα της ΝΕΤ  και βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη (ήθελα ναξερα όλες αυτές Τσόκλη, Νταλάρα και άλλες, από ποιους αγώνες βγήκαν και διακρίθηκαν; με ποιες περγαμηνές με ποιες ικανότητες, για να ασκούν εξουσία. Τι τα ψάχνεις θα μου πείτε, Γιώργος και ο αδελφός αυτού, Νίκος- ο διανοούμενος ντε- πήραν την παρεϊτσα τους και…πήγαν εξουσία!!! )

Εντελώς τυχαία, όταν η κ. Τσόκλη έκανε το αφιέρωμα της στη σύγχρονη ευρωπαϊκή τουρκία, εξέθετε τα έργα του στην …ινστανπούλ! (έτσι την αποκαλούσε και την αποκαλούν τελευταία  πολλοί  ανιστόρητοι στον τόπο μας, τυχαίο; δεν νομίζω!) ο πατέρας της, δείχνοντας φωτιές που καίνε, φωτιές που παραπέμπουν κ. Τσόκλη στο πολύ πρόσφατο παρελθόν μας, στο χαμό την καταστροφή και τον εξανδραποδισμό των ελλήνων από τις ιστορικές του πατρίδες- να σας το θυμίσουμε αν εσείς θέλετε να το ξεχνάτε.

Και αφού η κ. Τσόκλη μας ξενάγησε σ’ όλα τα σοκάκια της Πόλης και μας έδειξε με θαυμασμό περίσσιο όλα τα κουρέλια που σχεδιάζουν οι τούρκοι μόδιστροι, ρώτησε κάποιον απ’ αυτούς:

-Την 25η Μαρτίου επισκέπτονται πολλοί έλληνες την Πόλη, ξέρετε τι γιορτάζουμε στην Ελλάδα;

Ο μόδιστρος προφανώς δεν γνώριζε ,τον ενημερώνει η κ βουλευτής(πότε αλήθεια ασκεί τα βουλευτικά της καθήκοντα η ακριβοπληρωμένη περσόνα: ώστε να δικαιούται τη βουλευτική της αποζημίωση-χρήματα που τα πληρώνει ο ταλαίπωρος και νηστικός έλληνας φορολογούμενος!!!) και έσκασαν και οι δυό στα γέλια.

Σαν να μας έλεγαν λίγο πολύ, μα κοίτα τους καθυστερημένους που γιορτάζουν ακόμη την απελευθέρωση τους!!!

Στο πυρ το εξώτερο Κολοκοτροναίοι, Καραϊσκάκιδες,Διάκοι και λοιποί..

Να τους χαιρόμαστε όλους αυτούς!

Ολ. Καϊκα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s