«Το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα, και όχι στου Νταβούτογλου τα αεροπλάνα»

Ούτε στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε ο κύριος Νταβούτογλου να πραγματοποιήσει ανενόχλητος την Αυτοκρατορική του επίσκεψη. Με πρωτοβουλία κύπριων φοιτητών της ΠΕΟΦ και τη συμμετοχή σπιθιστών και μελών του Άρδην και της Ρήξης, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Τουρκικό προξενείο.

Πενήντα και πλέον άτομα μαζεύτηκαν έξω από το Τουρκικό Προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην Κατοχή της Κύπρου, ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό και την μειοδοσία των ελληνικών ελίτ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών με την παρουσία τους εκεί, έρχονταν για ακόμα μια φορά να μας υπενθυμίσουν πως παρά τον αγώνα τωνευαγών ιδρυμάτων και των συντεχνιών του εθνομηδενισμού, ο ελληνικός λαός έχει ακόμα τις δυνάμεις να αντιτάξει αντιστάσεις στις πολιτικές του νεοθωμανισμού.Πόσο μάλλον στις μέρες μας που απροκάλυπτα παρουσιάζει τις επιδιώξεις του.

Για ακόμα μια φορά ωστόσο οι άρχουσες τάξεις έδειξαν με το χειρότερο τρόπο το βαθμό υποταγής τους στις ντιρεκτίβες του νεοθωμανισμού. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας στην περιοχή οι εντολές προς τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξαν ξεκάθαρες. Καμία οπτική επαφή των διαδηλωτών με τις τουρκικές προξενικές αρχές. Έτσι πολύ σύντομα τρείς κλούβες και πάνω από τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ μας εγκλώβισαν σε στενό επί της Αγίου Δημητρίου. Σαν από πείσμα ωστόσο, δύο νεαροί Κύπριοι αγωνιστές ανέβηκαν σε ένα δέντρο κρατώντας ελληνικές σημαίες χαλώντας τα σχέδια συσκότισης που είχαν επιβάλει οι μειοδοτικές μας ελίτ.

«Κάθε νησί του ελληνισμού, βρίσκεται στα σχέδια του Οθωμανισμού», βροντοφωνάξαμε αρκετές φορές στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι επιθέσεις του νεοθωμανισμού σε Κύπρο και Καστελλόριζο, δεν θα μένουν αναπάντητες.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας, οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν τους διαδηλωτές μέχρι την οριστική τους απομάκρυνση από την περιοχή.

εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΕΟΦ

εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο από την παράσταση διαμαρυρίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s