Ένα βιβλίο για το Καστελόριζο

Καστελόριζο, το νοτιοανατολικότερο ελεύθερο ελληνικό νησί, ξεχασμένο εδώ και χρόνια από την ελληνική πολιτεία, έρχεται ξανά στην πολιτική επικαιρότητα. Αφορμή οι δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούντογλου, που θεωρεί πως το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο. Σύμφωνα μ’ αυτή τη διπλωματική και γεωπολιτική προσέγγιση το νησί δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να καθορίσει ΑΟΖ με την Κύπρο και ούτε να ενεργοποιήσει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Ο νεο-οθωμανικός κλοιός σφίγγει γύρω από το ελληνικό νησί όλο και περισσότερο, αφού σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Έθνος, η ΤΡC (Turkish Petroleum Corporation) έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα «οικοπέδων» που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αττάλειας, αλλά και νοτιότερα σε περιοχή που ανήκει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και οι μειοδοτικές άρχουσες τάξεις σιωπούν και παραδίδουν Καστελόριζο, Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη στις ορέξεις του νέο-οθωμανισμού. Μένουμε μόνο εμείς!

Αν έχουμε μάθει κάτι από τα 190 χρόνια της κουτσουρεμένης ανεξαρτησίας μας είναι ότι όταν ο ελληνικός λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του μπορεί να γράψει ιστορία και να αφήσει στα χαρτιά τα σχέδια των ισχυρών. Έτσι και τώρα, που το Καστελόριζο είναι στο στόχαστρο, πρέπει όλοι οι Έλληνες να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και κινήσεις για να προασπίσουμε την ελληνικότητά του αλλά και να στηρίξουμε τους λίγους και αξιοπρεπείς κατοίκους του.

Η πρωτοβουλία «Ένα βιβλίο για το Καστελόριζο» αποτελεί αυτή τη στιγμή την πράξη ουσιαστικής αντίστασης στην πολιτική της υποδούλωσης. Εμείς, σαν ομάδα του Άρδην στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουμε ενεργά ακολουθώντας την προτροπή του δημάρχου Καστελορίζου, και καλούμε όποιον το επιθυμεί να συμπράξει. Μαζεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία για να τα αποστείλουμε μαζικά στο ακριτικό μας νησί. Ελάτε με το βιβλίο σας στο στέκι του Άρδην (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου, στον 8ο όροφο, καθημερινά από το πρωί μέχρι τις 14:30) να στηρίξουμε τους Έλληνες Ακρίτες.

Πληροφορίες στο 2310543751

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s