Συναντήσεις του Εργαστηρίου Χειροτεχνίας, κάθε Τετάρτη στις 19:30

Για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνονται στον εναλλακτικό χώρο Πολιτικής & Πολιτισμού του περιοδικού Άρδην , οι συναντήσεις του Εργαστηρίου Χειροτεχνίας.

 Σκοπός, μέσα από τις συναντήσεις μας αυτές είναι να εκφράσουμε και να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τη χειροτεχνία, αλλά οποιοδήποτε μέσο έκφρασης και δημιουργίας.  Έτσι ευελπιστούμε μέσα από αυτό το εγχείρημα να δραστηριοποιηθούμε σε διάφορους τομείς, να διοχετεύσουμε τη δημιουργικότητα και την ενεργητικότητά μας, να γνωρίσουμε νέες τεχνικές, να πειραματιστούμε και να αυτοσχεδιάσουμε.

Στα πλαίσια αυτά, διοργανώνουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις με 4 δράσεις:

  • Παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και συνταγών διατήρησης τροφών.

«Κλέβουμε» τις συνταγές των γιαγιάδων μας και πειραματιζόμαστε πάνω σε αυτές, φτιάχνοντας γλυκά, μαρμελάδες, σάλτσες & λικέρ. Έτσι, ερχόμαστε σε επαφή με παραδοσιακές γεύσεις & μαγειρέματα. Ταυτόχρονα, διαθέτουμε όσα από τα εγχειρήματά μας επιτύχουν προς πώληση, ώστε να στηρίξουμε οικονομικά το στέκι που μας στεγάζει.

  • Εργαστήρι μεταποίησης αντικειμένων.

Μαζεύουμε τα φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού μας, ρούχα, πλαστικά μπουκάλια, εφημερίδες και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας και τα μετατρέπουμε σε χρήσιμα αντικείμενα. Τίποτα δεν πάει χαμένο!

  • Οργάνωση σεμιναρίων και συναντήσεων επιμόρφωσης.

Μοιραζόμαστε και αναζητούμε γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις με δραστηριότητες όπως παραδοσιακοί χοροί, εκμάθηση επιδιόρθωσης και συντήρησης ποδηλάτων, κηπουρική κ.α.

  • Διοργάνωση ημερήσιων και πολυήμερων εκδρομών.

Ξεφεύγουμε από τη βουή της πόλης οργανώνοντας εκδρομές που έχουν στόχο αφενός τον εφοδιασμό του εργαστηρίου με υλικά (πχ. Μάζεμα βατόμουρων-κάστανων για παρασκευή γλυκών) και αφετέρου την επαφή με τη φύση και με εναλλακτικούς τρόπους απόδρασης από το χάος που μας περιβάλλει!

Οι συναντήσεις μας είναι ανοιχτές για όλους!

Περιμένουμε τις ιδέες και τι προτάσεις σας, κάθε Τετάρτη στις 19.30 στον Χώρο Πολιτικής & Πολιτισμού του Περιοδικού Άρδην.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s