Για την αισχρή επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην απεργιακή πορεία της Θεσσαλονίκης

Το Άρδην Θεσσαλονίκης καταγγέλει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκαν μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από αντιεξουσιαστές, μόνο και μόνο επειδή ‘κρατούσαν ελληνικές σημαίες’ και η οποία έστειλε πέντε από αυτούς τραυματίες στο νοσοκομείο. Πρόκειται για μια άκρως ολοκληρωτική και εξουσιαστική λογική, ξένη προς το πνεύμα των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων –οικεία μόνο σε πολιτικούς χώρους φασιστών και τραμπούκων αλα Χρυσή Αυγή.

Η επίθεση, πέρα από τα φυσικά της θύματα, είχε ως στόχο να καταστείλει και να ποινικοποιήσει κάθε φωνή που θέλει να συνδυάσει το εθνικοαπελευθερωτικό στοιχείο, με τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό. Αυτό καταδιώκουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μέσα στις διαδηλώσεις και τους χώρους της αμφισβήτησης δρώντας σαν εσωτερική αστυνομία του κινήματος.

Είναι μια επιλογή, η οποία είτε το ξέρει είτε όχι συμβαδίζει με την στρατηγική και τις διαθέσεις της εξουσίας και των αρχουσών τάξεων, που τρέμουν μήπως και εκδηλωθεί ένα μαζικό, ριζοσπαστικό κοινωνικό-εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Διότι το ξέρουν τότε πως είναι χαμένοι. Γι’ αυτό και θέλουν τα πατριωτικά αισθήματα να μονοπωλούνται από τους ναζί της Χρυσής Αυγής, γι’ αυτό και θέλουν τα κοινωνικά κινήματα να κυριαρχούνται από αυτήν την αστυνομία σκέψης που ποινικοποιεί κάθε άλλη μορφή πατριωτισμού. Έτσι, διασφαλίζεται ότι τα κινήματα θα είναι εν τέλει μειοψηφικά και ξένα ως προς την μαχόμενη, αντιστασιακή συνείδηση του ελληνικού λαού, που από το αντάρτικο και το ΕΑΜ μέχρι το Πολυτεχνείο συνδύαζε πάντοτε το αίτημα της εθνικής απελευθέρωσης με αυτό της κοινωνικής χειραφέτησης.

Γι’ αυτό, εξ άλλου, τέτοιες πρακτικές ήταν εξαφανισμένες την περίοδο όπου στην Ελλάδα εξελίσσονταν ένα αυθεντικό λαϊκό κοινωνικό κίνημα, κατά τη διετία 2010-2011.

Εν τέλει ποιό είναι το αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών; Τρίβουν τα χέρια τους τ’ αφεντικά, τα τρίβουν και οι φασίστες.

Καλούμε κάθε αυθεντικό δημοκράτη, όποιον έχει εισπράξει τη βία κάθε εξουσίας, μικρής ή μεγάλης, του κράτους ή στο εσωτερικό των κινημάτων, να καταδικάσει αυτήν την ενέργεια.

Άρδην Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s