«Έλληνες ξυπνάτε, τη χώρα ξεπουλάνε». Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη!


Πάνω από 15.000 κόσμου διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην λεηλασία της Βόρειας Χαλκιδικής από την Ελ Ντοράντο Γκόλντ, τον Μπόμπολα και την κυβέρνηση της Αποικίας Χρέους.

Με παλμό και ενθουσιασμό οι χιλιάδες διαδηλωτών βροντοφώναξαν: «Έλληνες ξυπνάτε, τη χώρα ξεπουλάνε». Η μετεκλογική αμηχανία του ελληνικού λαού, η οποία προκλήθηκε υπό το καθεστώς των σκληρότατων εκβιασμών της «Γερμανικής Ευρώπης» όλο το προηγούμενο διάστημα, αρχίζει και υποχωρεί!


Για τη Βόρεια Ελλάδα, είναι η πρώτη μεγάλη, και σημαντική κινητοποίηση μετά από πολλούς μήνες. Διαφαίνεται έτσι ότι μέσα από την ρωμαλέα αντίσταση των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής, ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία τείνει να πάρει πανεθνική διάσταση, και δίνει το έναυσμα για έναν παρατεταμένο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα σε κάθε σπιθαμή της χώρας που προετοιμάζονται να ξεπουλήσουν.
Αυτό είναι το μήνυμα που δόθηκε σήμερα. Το παράδειγμα των κατοίκων της Χαλκιδικής πρέπει τώρα να μεταλαμπαδευτεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ας ταρακουνήσουμε τους εκβιαστές μας! Είναι αυτοί που συνθηκολογούν, κι όχι ο λαός.
Ως εδώ!

afisa_web

Την προηγούμενή μέρα της μεγαλειώδους διαδήλωση εκατό και πλέον άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Άρδην ενάντια στα μεταλλεία. Οι ομιλητές πραγματοποίησαν διεξοδική ενημέρωση για το ιστορικό της καταστροφικής επένδυσης, τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις, αλλά και για τις πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος. Ενώ έθεσαν τις προτάσεις τους για μια διαφορετική οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη της περιοχής.
Η συζήτηση τράβηξε σε μάκρος, συνολικά πάνω από τρεις ώρες, ενώ δόθηκε σε δεκάδες συμπολιτών μας η ευκαιρία να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους, αλλά και τις απόψεις τους πάνω στο ζήτημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s