ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ARDIN720                                                                                                           Θεσσαλονίκη, 3-12-2014

 

   Σήμερα Τετάρτη, 3-12-2014, στις 3.00 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα εκδικάζονταν σειρά υποθέσεων που αφορούν πλειστηριασμούς προς όφελος των τραπεζών. Όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, 26-11-2014, οργανώσεις, συνδικάτα και αλληλέγγυοι πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να καταγγείλουν το χαρακτήρα των πλειστηριασμών. Που ως αποτέλεσμα έχει την εξαθλίωση χιλιάδων συμπολιτών μας και την βάναυση φτωχοποίησή τους. Όπως και τη προηγούμενη φορά, η παρουσία των πολιτών και η αγωνιστική τους διάθεση είχε ως αποτέλεσμα να ληφθεί το μήνυμα και οι πλειστηριασμοί να μην προχωρήσουν. Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, αναίτια, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν δύο άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα , ενώ στη συνέχεια προσήγαγαν άλλους 15 χωρίς κανείς να γνωρίζει το λόγο. Αυτή τη στιγμή, 8.00 μ.μ. ακόμα κρατούνται στο Α.Τ. Δωδεκανήσου.

Ουδεμία έκπληξη. Οι πολιτικές της αρπαγής του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της ελληνικής κοινωνίας έχει σχεδιαστεί και προετοιμαστεί μεθοδικά. Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, προεδρικά διατάγματα, το πλαίσιο της λεηλασίας του από τα ντόπια και ξένα «funds» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η παράκαμψη της προστασίας του «Νόμου Κατσέλη», η απόφαση να ισχύει ως τιμή εκκίνησης το 30% μόνο της αξίας του ακινήτου με την οποία χρεώθηκαν οι πολίτες, είναι τα νέα επεισόδια στην διαδικασία αυτή. Και βέβαια όταν η απόγνωση γίνεται δράση και οι πλειστηριασμοί γίνονται πεδίο διαμαρτυρίας επιστρατεύονται οι δυνάμεις καταστολής, για να μην μπαίνουν ιδέες στους πολλούς.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΑΡΔΗΝ» Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράσταση της στους διωκόμενους και επιμένει όπως και πολύ άλλοι: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s