Σάββατο 14/03/2015, 8μ.μ. | Παρουσίαση: «SKOURIES» VIDEO DANCE | Συζήτηση για το κίνημα ενάντια στην εξορυκτική δραστηριτότητα στην Β/Α Χαλκιδική | Ζωντανή Μουσική με τους «Αέρι»

«Ένα μαγευτικό βουνό στη Χαλκιδική. Ένα ματωμένο βουνό. Ρημάζεται όλο και περισσότερο από τις εξορύξεις. ‘Μέχρι ένα πανίσχυρο χέρι να τους σταματήσει… Το χέρι των ανθρώπων, ενωμένων, σε ένα σώμα και μια ψυχή…’ Ενώνουμε την τέχνη του χορού με την τέχνη του κινηματογράφου, εξαιτίας ενός φλέγοντος κοινωνικού θέματος που ταλανίζει την Χαλκιδική, αλλά και πολλές άλλες περιοχές ανά τον κόσμο».

***

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στο Στέκι του Άρδην στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί προβολή-παρουσίαση της μικρού μήκους ταινίας χορού SKOURIES, που αφορά την περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής, μια περιοχή ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς, που βρίσκεται κάτω από την άμεση απειλή των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα αποτελεί μια πρώτη απόπειρα σύνδεσης της τέχνης του χορού και του κινηματογράφου με αυτό το φλέγον κοινωνικό ζήτημα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα με τους: 1. Δημήτρη Λουζικιώτη (πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης»). 2. Λόλα Χρυσούλη (εκπρόσωπο του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού). 3. Μέλος της ομάδας δημιουργών του Video Dance SKOURIES.

Μετά το τέλος της Προβολής-Συζήτησης θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική με το «Αέρι» (Νησιώτικα, Μικρασιάτικα, Παραδοσιακά).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s