Πέμπτη 21 – Παρασκευή 22/12/2017 | Παζάρι Βιβλίων & γλέντι με ζωντανή μουσική

Αποχαιρετώντας σιγά σιγά το 2017,  o πολυχώρος του Άρδην Θεσσαλονίκης (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου) διοργανώνει διήμερο παζάρι βιβλίου των Εναλλακτικών Εκδόσεων (Πέμπτη 21 – Παρασκευή 22/12/2017) το οποίο και θα τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής (9μ.μ.) με βραδιά ζωντανής μουσικής από τους X-Jazz (Άλκης Βαγγελινός, κιθάρα-φωνή, Περικλής Τσαπάνος, μπουζούκι-φωνή). Στο παζάρι του πολυχώρου θα βρείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεών μας, αλλά και τις παλαιότερες με σημαντικές εκπτώσεις.

 

Λίγα λόγια για τις νέες κυκλοφορίες

Κώστας Παπαϊωάννου

Η γένεση του ολοκληρωτισμού. Οικονομική υπανάπτυξη και κοινωνική επανάσταση

Επίμετρο: Γιώργος Καραμπελιάς, Η Οκτωβριανή Επανάσταση και η Ελλάδα.

Γένεση του Ολοκληρωτισμού, του Κώστα Παπαϊωάννου, που εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, το 1959, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πληρέστερα έργα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας. Το έργο εξετάζει τόσο το ιστορικό υπόβαθρο του ολοκληρωτισμού, -την τσαρική Ρωσία- όσο και το ταξικό του περιεχόμενο, τον μετασχηματισμό της επαναστατικής ιντελιγκέντσιας και του κόμματος, σε συνθήκες οικονομικής υπανάπτυξης, σε μια νέα άρχουσα τάξη, ολοκληρωτικού χαρακτήρα. Τέλος επισημαίνει τα κενά της μαρξιστικής θεωρίας, που με τον οικονομισμό της αρνείται να κατανοήσει τον ρόλο του κράτους και των διαχειριστικών τάξεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, στην σελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων

σελ. 640 | τιμή: 26€

 

Νέος Ερμής ο Λόγιος τ. 16

Κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα.

Με αφιέρωμα: Ο Κώστας Παπαϊωάννου και η εξάντληση του μαρξισμού

Κείμενα των: Καρλ Πολάνυι, Μιχάλη Μερακλή, Αμάντα Πέτρουσιτς, Κάρλο Φορμέντι, Γιώργου Ρακκά, Αλέξη Γκλαβά, Τζωρτζ Σβαμπ, Κώστα Παπαϊωάννου,
Αντρέι Πλατόνοφ, Ρόζας Λούξεμπουργκ, Νικολάι Μπερντιάγιεφ, Γιώργου Καραμπελιά, Δημήτρη Μπούσμπουρα, Kωνσταντίνου Μπουντά,
Θεόδωρου Μπατρακούλη, Βασιλικής Ντόμη, Θανάση Τζιούμπα, Σπύρου Γεωργίου, Έλλης Φιλοκύπρου, Χρίστου Δάλκου.

Περισσότερες πληροφορίες για το τεύχος, στην σελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων

τιμή: 11€

 

Καρλ Πολάνυι 

Η εφεύρεση του εμπορίου

Αγορά, χρήμα και Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα

Σε αυτή την πρωτοπόρα μελέτη, ο Καρλ Πολάνυι, ο συγγραφέας του Μεγάλου Μετασχηματισμού, καταδεικνύει πως η κλασική αντίληψη του ελληνικού μέτρου βρήκε την έκφρασή της και στο πεδίο της οικονομικής διακυβέρνησης, αναδεικνύοντας έναν τρίτο δρόμο μεταξύ της ολιγαρχίας και του κρατικού δεσποτισμού. Αυτή η οικονομική πολιτική θα επιτρέψει εξάλλου στη μεγάλη μάζα των μικροϊδιοκτητών του άστεως και της υπαίθρου να διατηρήσει έναν υψηλό βαθμό συμμετοχής στις αποφάσεις και τη διαχείριση της εξουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, στην σελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων

σελ. 280 | τιμή: 16€

 

 Έθνος και Ταυτότητα

Κείμενα των: Σπύρου Βρυώνη, Άγγελου Γουνόπουλου, Σωτήρη Δημόπουλου, Ερατοσθένη Καψωμένου, Γιώργου Κοντογιώργη, Μιχάλη Μερακλή, Χαράλαμπου Μηνάογλου, Γιάννη Παπαμιχαήλ, Iωάννας Τσιβάκου, Κώστα Χατζηαντωνίου.

Επίμετρο: Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος

Εταιρεία Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού/Εναλλακτικές Εκδόσεις 

Τα κείμενα που συγκεντρώνονται στον τόμο αυτό πραγματεύονται θεωρητικά το ζήτημα του έθνους και της εθνικής ταυτότητας, από τη σκοπιά της ιστορίας, της κοινωνιολογίας και της πολιτικής επιστήμης. Σκοπός του βιβλίου είναι να φωτίσει την έντονη ιδεολογική διαμάχη που περιβάλλει, στην Ελλάδα, το εθνικό ζήτημα, και να απαντήσει παράλληλα στις κυρίαρχες «αποδοµητικές» θεωρίες που εκπορεύονται σήμερα από πολλά Πανεπιστήμια και Μέσα Ενημέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, στην σελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Σελ. 256 | τιμή: 15€

 

Γιώργος Ρακκάς

Σύγχρονες Βαβέλ

Μετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα, συγκρούσεις: Από τον Άγιο Παντελεήμονα στην προσφυγική κρίση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια μελέτης του μεταναστευτικού φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα και κατ’ εξοχήν στην Ελλάδα. Είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης έρευνας στην αθηναϊκή γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, στα πλαίσια διδακτορικής εργασίας του συγγραφέα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, στην σελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων

σελ. 320 | τιμή: 17€

 

 

 

 

Κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία, επίσης μπορείτε να τα παραγγείλετε και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s