Ο δημοκρατικός πατριωτισμός δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται από κανέναν

Κυκλοφορεί μέσα από ανακοινώσεις καταλήψεων ότι «το Άρδην διοργανώνει το συλλαλητήριο της Τετάρτης 27/06 στο Υπουργείο». Θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφέρομενο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, και ότι αν συνέβαινε, θα το γνωστοποιούσαμε όπως κάνουμε πάντα, με αφίσα, ανακοίνωση, και την σχετική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι γνωστό στην πόλη, αλλά και πανελληνίως ότι πάντοτε αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας.

Το συλλαλητήριο της Τετάρτης 27/06 διοργανώνεται από ανεξάρτητη επιτροπή, ανένταχτη και μη κομματική, και εμείς οι του Άρδην θα συμμετάσχουμε ως απλοί πολίτες, όπως και τόσοι άλλοι συμπολίτες μας: Γιατί πιστεύουμε ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ  διαιωνίζει το πρόβλημα μεταξύ των δυο χωρών αντί να το λύνει, ενισχύει αντί να κάμπτει τον γειτονικό αλυτρωτισμό, και ως εκ τούτου, στο δοσμένο γεωπολιτικό περιβάλλον που ζούμε δημιουργεί όρους για την μελλοντική υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας. Και παραπέρα, δημιουργεί και πρόβλημα στην ειρήνη, την σταθερότητα και την συνεργασία των λαών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων –που ήδη έχει μετρήσει μια δεκαετία πολέμων εξαιτίας της επίδρασης τέτοιου τύπου φαντασιώσεων.

Όσο για την ηλίθια κατηγορία ότι «κάνουμε πλάτες στους φασίστες» ας κοιτάξουν καλύτερα στον καθρέφτη, που αγωνίζονται για να χρεώσουν στην άκρα δεξιά το 80+% της βορειοελλαδικής κοινωνίας, το οποίο αντιτάσσεται στην συμφωνία, και που τόσα χρόνια ενισχύουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής με το να φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία «κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας». Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε  για να περιορίσουμε την άνοδο του νέου ακροδεξιού και ναζιστικού φαινομένου, προωθώντας έναν δημοκρατικό πατριωτισμό ο οποίος ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες και τις αγωνίες της χώρας και της κοινωνίας, ενώ την ίδια ώρα ενσωματώνει την κριτική στην εξουσία και ταυτόχρονα παραμένει οικουμενικός, ανοιχτός στους διεθνείς ορίζοντες.

Γι’ αυτό εξάλλου το Άρδην έχει στοχοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και από την Χρυσή Αυγή, η οποία του επιτέθηκε στο συλλαλητήριο του Ιανουαρίου με ρόπαλα και κραυγές «έξω οι αναρχικοί», για να λάβει την απάντησή της, όπως την απάντησή της θα λάβει και κάθε άλλη προσπάθεια που στοχεύει στην πολιτική και την φυσική μας εξόντωση.

Σε μια εποχή, που απ’ ότι φαίνεται οι φασιστικές νοοτροπίες εξόντωσης κάθε διαφορετικής φωνής δεν χαρακτηρίζουν μόνο την άκρα δεξιά αλλά και χώρους που υποτίθεται ότι την εχθρεύονται θανάσιμα, το ότι μας καταγγέλλουν οι φασίστες για «αναρχικούς» και οι αναρχικοί για «φασίστες», απλώς αποδεικνυέι ότι σε μια στιγμή που εκθρέφονται τέρατα δεξιά και αριστερά, εμείς καταφέραμε να διατηρούμε την ανθρωπιά και την δημοκρατικότητά μας. Κι αυτό, δεν είναι λίγο.

Ενάντια, λοιπόν, σε κάθε πολιτική λογική που εμφορείται από την ναζιστική νοοτροπία του «ζωτικού χώρου» (όσο κι αν λέει ότι την αντιμάχεται) και αποσκοπεί σε «καθαρές γειτονιές» και «υγειονομικές ζώνες», εμείς, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας και δεν θα μας κάμψει καμία κατασταλτική λογική είτε αυτή προέρχεται από το κράτος, είτε απ’ την Χρυσή Αυγή, είτε από μερίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου: Ερχόμαστε από πολύ μακριά, και στον αγώνα μας για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογία και άμεση δημοκρατία έχουμε συγκρουστεί με απείρως ισχυρότερες εξουσίες, για να κάνουμε πίσω απέναντι σε μικροεκβιασμούς.-

Υ.Γ. Το μόνο υπαρκτό ιστορικά αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα, το εθνικοαπελευθερωτικό αντιστασιακό κίνημα στα χρόνια της κατοχής,  ήταν παλλαΐκο και υπεράσπιζε την ελληνικότητα της Μακεδονίας με φόρο αίματος ανθρώπων που αγωνίστηκαν ενάντια στον Χίτλερ, ο οποίος είχε υποσχεθεί (όπως σήμερα και η Μέρκελ) την αναγνώριση «Μακεδονικού» κράτους στους Σλάβους αλυτρωτιστές. Εμείς διεκδικούμε αυτήν την παράδοση κι όχι την νατοϊκή,  του Φίσερ και του Κον-Μπετιτ.

Υ.Γ.2 Ερώτηση κρίσεως: πόσο αντιεξουσιαστικό είναι να υιοθετεί κάνεις την ρητορική και τις θέσεις μιας κυβέρνησης που με την υπογραφή δύο συμφωνιών μέσα σε λίγες μέρες, οικονομικοκοινωνικης λεηλασίας και εθνικής μειοδοσίας, έκανε όλα τα αφεντικά, από τους εγχώριους της επιχειρηματικής ολιγαρχίας μέχρι τις πρεσβείες, το ΝΆΤΟ, την Ε.Ε. και τον δικτάτορα Ερντογάν να πανηγυρίζουν;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s