Πέμπτη 12/03/20 | Κινηματογραφική Λέσχη | Κεν Λόουτς, Δυστυχώς Απουσιάζετε

 

 Αγγλία – Γαλλία 2019 | Πρωταγωνιστούν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνιγουντ, Ρις Στόουν, Κέιτι Πρόκτορ | Διάρκεια: 100 λεπτά | Ώρα έναρξης: 9 π.μ.

Ο Κεν Λόουτς στην τελευταία του ταινία που φέρνει και πάλι στην επιφάνεια την δεινή πραγματικότητα της ντόπιας εργατικής τάξης στην Αγγλία. «Αόρατοι» για το πολιτικό κατεστημένο, εγκαταλειμμένοι από την ‘σοσιαλφιλελεύθερη αριστερά’, καθώς η τυπικότητά της δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον για τους μεγαλοαστούς υποστηρικτές της που προτιμούν τον ‘εξωτισμό’ των μειονοτήτων και τον πολυπολιτισμό ενός μετακινούμενου πλήθους, αυτοί οι άνθρωποι που αποτελούν ακόμα την ραχοκοκκαλιά της ‘μέσης Αγγλίας’ κλυδωνίζονται βίαια από την παγκοσμιοποίηση μέσα στην ίδια τους την κοινωνία. Ο Λόουτς τους φέρνει στην επιφάνεια με αριστοτεχνικό τρόπο, αφήνοντας να μιλήσουν από μόνες τους, τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν, εργάζονται, και πασχίζουν να κρατήσουν ενωμένες τις οικογένειές τους.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο ‘Εργαστήρι Πολιτικής και Πολιτισμού’ του Άρδην (Δαναΐδων 7 – Θεσσαλονίκη, 1ος Όροφος) και η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s