Καλοκαιρινή Συνάντηση Άρδην στο Αίγιο (27-30/08)

Το Άρδην στο Αίγιο: (27 έως 30/08 2020) | 1821-2021 οι νέοι αγώνες για την ελευθερία

Το κίνημα Άρδην διοργανώνει την ετήσια πανελλαδική, καλοκαιρινή του συνάντηση στην Αιγιαλεία της Δυτικής Πελοποννήσου το τετραήμερο 27 με 30 Αυγούστου 2020.

Η Ελλάδα συναντά στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα νέες και βαθύτατες υπαρξιακές προκλήσεις. Πρωταρχικά η νεκρανάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως συμβολίστηκε και με την πρόσφατη, δεύτερη καταπάτηση της Αγίας Σοφίας στην Πόλη από τον Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί να περάσει –κυριολεκτικώς– επάνω από τον ελληνισμό, επιδιώκοντας την εξαφάνισή  του ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους με όπλα  τη στρατιωτική επέκταση, την οικονομική και πολιτιστική διάβρωση, την πληθυσμιακή αλλοίωση μέσω των μεταναστευτικών ρευμάτων. Αυτή η τάση έρχεται να συναντήσει την επέλαση ενός νέου τύπου ανθρώπου και κοινωνίας που προωθείται από την παγκοσμιοποίηση, και η οποία επί της ουσίας επιδιώκει να διαρρήξει κάθε σταθερό δεσμό που συνέχει τους ανθρώπους σε κοινότητες και συλλογικότητες –εθνικές, θρησκευτικές, έμφυλες και πολιτιστικές– προκειμένου να τους μεταβάλει σε εξαρτήματα ενός μηχανισμού εμπορευματοποίησης και κατανάλωσης των πάντων που απειλεί ακόμα και τη βιολογική υπόσταση του ανθρώπου.

200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021, λοιπόν, το αίτημα για την ελευθερία τίθεται στον Ελληνισμό των δυο ελληνικών κρατών, ελλαδικό και κυπριακό, με έναν νέο τρόπο, που ωστόσο ανακυκλώνει διαχρονικές απειλές και κινδύνους: Την απορρόφηση στη χοάνη του ανατολικού τουρκο-οθωμανικού επεκτατισμού αλλά και την ισοπέδωση της ιδιοπροσωπίας μας από την επέλαση ενός σαρωτικού μηδενισμού, που εξάλλου αρνείται και αυτός τις εθνικές ταυτότητές και εν τοις πράγμασι συμπορεύεται με τους Τούρκους φασίστες. Ποιες αντιστάσεις μπορούμε να αντιτάξουμε στις διαδικασίες αυτές, και πως μπορούν να μεταφραστούν σε πρόταση για την ριζική ανανέωση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής; Και πως θα πρέπει να κινηθεί το κίνημα Άρδην ώστε επιταχυνθεί η ανάδυση ενός νέου πολιτικού πόλου που να εκφράζει τη νέα Αντίσταση;       

Μέρα 1η: Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 (18.00)

 Η αριστεροδεξιά πολιτική ορθότητα της παγκοσμιοποίησης & ο νέος θαυμαστός κόσμος του μετανθρώπου:

Η αποδόμηση του έθνους, του φύλου, της τάξης, και της συλλογικής μνήμης ως αιχμή της παγκοσμιοποιητικής απολυταρχίας του καιρού μας. Πως η κουλτούρα του δικαιωματισμού των ανοιχτών συνόρων, και της αποθέωσης των μειονοτήτων ατομικής αυτοδιάθεσης οδηγεί σε μια κοινωνία υπηκόων,  δίχως συλλογικές ταυτότητες και δυνατότητα αυτοκυβέρνησης. 

Μέρα 2η:  Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 (10.00)

Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα.

Η κρίση του τουρισμού λόγω της πανδημίας, αλλά και της εντεινόμενης τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνιση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριαντακονταετία, θέτουν ως πρωταρχικό μέλημα την δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες συνθήκες και χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.

Μέρα 2η:Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 (18.00)

Μια ‘Φιλική Εταιρεία’ του 21ου αιώνα: Αντίσταση στον νέο οθωμανισμό και εθνική αυτοδυναμία.  Ένα καινούριο «κοινωνικό συμβόλαιο» για την Ελλάδα.

Οι αναγκαίες, βαθιές και ριζικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συντελεστούν στην ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή για την αποτροπή της ελληνικής δορυφοριοποίησης στο νεο-οθωμανικό άρμα.

Μέρα 3η: Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 (10.00)

To Κίνημα Άρδην στην αυγή της δεκαετίας του 2020  

Μετά την δεκαετία της οικονομικής κοινωνικής καταβύθισης και των μνημονίων, μπαίνουμε στη δεκαετία του αγώνα για την υπεράσπιση της εθνικής μας ελευθερίας και αυτοδιάθεσης και την επιβίωση του ελληνισμού.  Οι αναγκαίες οργανωτικές και προγραμματικές τομές έτσι ώστε να αναδειχθεί ο τόσο αναγκαίος σήμερα  δημοκρατικός πατριωτικός πόλος στο προσκήνιο της πολιτικής πραγματικότητας της πατρίδας μας.

Μέρα 3η: Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 (19.30)

Στο Υπαίθριο Θέατρο “Γεώργιος Παππάς” το περιοδικό Άρδην το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 στις 19.30 θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, προκλήσεις για τον ελληνισμό». Οι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μέρα 4η: Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 (09.00)

Εκδρομή στα Καλάβρυτα και αναχώρηση

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολυκέντρου Μυρτιάς Αιγίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επικοινωνείτε καθημερινές (Δευτέρα -Παρασκευή) στο 210 3826319 και 6972720422 (Θεσσαλονίκη).  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s