Μεταναστευτικό: Η μακρόπνοη υπονόμευση της Ελλάδας

Η επίσκεψη που είχαν από κοινού η Ίλβα Γιόχανσον, Ευρωπαία επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε., και ο Έλληνας υπουργός μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στη Σάμο και τη Λέσβο (29 Μαρτίου 2021) προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στις τοπικές, νησιώτικες κοινωνίες, αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο. Απέδειξε στα μάτια όλης της χώρας, ποιος έχει πραγματικά το γενικό πρόσταγμα στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική, καθώς και το προς τα που αυτή στ’ αλήθεια κινείται.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στο παιχνίδι έσπευσε να μπει και η Τουρκία με την ένταση που προκάλεσε η τουρκική ακταιωρός στις 2 Απριλίου 2021, η οποία,  συνοδεύοντας 4 βάρκες λαθροδιακινητών εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε ελληνικό σκάφος του λιμενικού, που προσπαθούσε να αποτρέψει την παράνομη προώθηση των μεταναστών προς την Ελλάδα.

Υπάρχει, φυσικά διασύνδεση των δύο αυτών επεισοδίων στην εξέλιξη του μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει εν τοις πράγμασι συνέργεια της ευρωπαϊκής πολιτικής και της τουρκικής στρατηγικής στο να ‘γκριζάρουν’ το Αιγαίο και τον Έβρο μεταβάλλοντας την ελληνική θαλάσσια και χερσαία μεθόριο σε τόπο υποδοχής & διαλογής των μεταναστευτικών πληθυσμών που εισέρχονται στην Ευρώπη.

Ε.Ε.: «Νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση» ή μεταβολή της ελληνικής μεθορίου σε Έλις Άιλαντ»

Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική αποτελεί το ισχυρότερο προπύργιο των πόλων εξουσίας (κρατικών και μη-κρατικών δρώντων) που επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος οιονεί ανοιχτών συνόρων για την Ευρώπη. Ελέγχεται, ακόμα, πλήρως από την ‘μερκελική λογική’· την ίδια στιγμή αποτελεί ισχυρό πεδίο πίεσης από τα μεγάλα Ιδρύματα τύπου Σόρος, οργανισμούς που αποτελούν την ‘ιδιωτική κυβέρνηση’ των ΜΚΟ και καθορίζουν τόσο την εμπλοκή τους στην μεγάλη επιχείρηση εγκατάστασης των νεότευκτων μεταναστευτικών πληθυσμών, και ταυτόχρονα φροντίζουν να επιβάλουν την «πολιτική του καλωσορίσματος» σε κυβερνήσεις και υπερεθνικούς οργανισμούς.

Το ‘Νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση’ το οποίο, δόθηκε στην δημοσιότητα στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 από την Ι. Γιόχανσον, και τον Έλληνα επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά και αναμένεται η κύρωσή του από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αποτελεί…

Διαβάστε τη συνέχεια στην κεντρική ιστοσελίδα του Άρδην (ardin-rixi.gr)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s