Ανακοίνωση της ομάδας Θεσσαλονίκης, της Κίνησης Πολιτών Άρδην

Η ομάδα Θεσσαλονίκης της Κίνησης Πολιτών Άρδην συμμετείχε ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 και 20 Οκτωβρίου, στηρίζοντας με τις δυνάμεις της τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές όλης της χώρας, που απέναντι στις μειοδοτικές πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου και στο πολυνομοσχέδιο της ντροπής και της υποτέλειας, αντέταξαν ένα γενναίο όχι! Είναι αλήθεια πως η συμμετοχή των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η συμμετοχή τους στις πορείες δεν είχε προηγούμενο. Δείχνοντας μας πως οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες και πως οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού, δείχνουν το δρόμο νέων διεξόδων για την Ελλάδα της χρεοκοπίας.

Κι όμως, για ακόμα μια φόρα και στη Θεσσαλονίκη, γίναμε μάρτυρες της τυφλής βίας ορισμένων ομάδων που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προσβάλλουν το χαρακτήρα της διαδήλωσης. Οι ομάδες αυτές προσπάθησαν να σπάσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της πόλης, έχοντας όμως αυτή τη φορά απέναντί τους τις γενικευμένες διαμαρτυρίες των απεργών, εργαζομένων ή ανέργων. Γεγονός που καταδεικνύει την οργή των πολιτών της, ως προς τις συνηθισμένες πια πρακτικές τους .

Η ομάδα της Κίνησης Πολιτών Άρδην Θεσσαλονίκης, δέχτηκε στην αρχή της διαδήλωσης απρόκλητα λεκτικές επιθέσεις. Ενώ στη συνέχεια δε δίστασαν να σκίσουν και ένα πλακάτ με την αφίσα «καταζητούνται», προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από τις 4 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, για την εν λόγω αφίσα.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι δε δίστασαν να επιτεθούν και να σκίσουν τα πανό της Σπίθας Θεσσαλονίκης.

Από τη μεριά μας καταγγέλλουμε τα γεγονότα αυτά, που δεν δείχνουν τίποτα περισσότερο παρά τον πραγματικό χαρακτήρα των κύκλων αυτών. Που άλλο στόχο δεν έχουν, από την υπονόμευση του πάνδημου χαρακτήρα του αντιμνημονιακού κινήματος και την περιχαράκωση του ελληνικού λαού σε στρατόπεδα, την ίδια στιγμή που ο κατακτητής ανεμπόδιστα ολοκληρώνει το ειδεχθές έγκλημά του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s